Geleneksel Türk tatlarından olan ve tüm dünyada yine aynı isim ile
anılanTürk Lokumu özellikle Konya ile özdeşleşmiştir.

Konya'nın en iyi markalarından olan YIBA Lokum ve Şekerleme bu geleneksel tatları,
yaklaşık 45 yıldan bu yana yurt içi ve yurt dışındaki tüketicilerin
beğenilerine sunmaktadır.

Yıba 1970 yılında kurulmuş ve ismini Osmanlı Padişahlarından Yıldırım Bayazıt'ın
lokumu çok sevmesinden ve sofrasından hiç eksik etmemesinden
dolayı isimlerinin ilk iki harfleri alınarak YIBA markası oluşturulmuştur.

Bu hassasiyeti tüm ürünlerinin üretiminde hisseden
YIBA kalite ve güvenden ödün vermemiştir.

Konya'da sektörün ilk ISO 9001:2000 ve HACCP
gıda güvenlik sertifikalarını 2002 yılında alarak
saray ağız tadı ve kaliteye verdiği önemi tescillemiştir.

YIBA çalışanları, gıda hijyeni ve insan sağlığına azami özen gösterdiğinin
garantisini vermekte ve ürünlerinin üretim aşamalarında standardı
sürekli hale getirmek amacıyla güvenli ve sağlıklı ürün parolasıyla
ISO 22000 çalışmalarını da tamamlamıştır.

42 yılın verdiği güvenle yurt içi ve yurt dışı tüketicilerimizin
ürünlerimize gösterdiği ilgi ve alaka bizi gelecekte de bu ilgiye sadık
kalmamız konusunda gayretlendirmiştir.

Ar-Ge birimlerimizde, kalitenin ve ağız tadının sürekli hale getirilmesi ve
yeni ürün araştırmalarımız devam etmektedir.

YIBA Lokum ve Şekerleme